Άρθρα

Επιλογές σε Bluetooth Handsfree

Ένα καλό ζευγάρι bluetooth handsfree δε θα σου προσφέρει μόνο εξαιρετική ποιότητα ήχου, αλλά θα είναι και άνετο για πολύωρη χρήση μέσα στην ημέρα. Θα το χρησιμοποιήσεις για να ακούσεις μουσική, να απαντήσεις σε κλήσεις, ίσως ακόμη και να δεις κάποια ταινία on-the-go. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα ζευγάρι που θα έχει καλή ποιότητα ήχου και άνετη εφαρμογή.

Οδηγός αγοράς για bluetooth handsfree

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, η ποιότητα ήχου που μπορούν να προσφέρουν τα bluetooth handsfree δεν υστερεί και πολύ σε σχέση με μεγαλύτερους τύπους ακουστικών. Ειδικά αν ο σκοπός αγοράς είναι η απλή καθημερινή χρήση κατά τη διάρκεια της άθλησης, της μετακίνησης ή στο περπάτημα, τότε είναι η καλύτερη επιλογή, λόγω του μικρού μεγέθους, της εύκολης μεταφοράς τους και της άνετης εφαρμογής τους για πολύωρη χρήση. Τα ασύρματα ακουστικά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τηλεπικοινωνίας και ψυχαγωγίας, προσφέροντας ποιότητα ήχου ισάξια εκείνης των ενσύρματων ακουστικών, χωρίς όμως το μπελά που φέρνει μαζί του ένα καλώδιο.

Η συσκευή μου και το handsfree χρησιμοποιούν διαφορετική έκδοση bluetooth. Είναι συμβατά μεταξύ τους;

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των εκδόσεων Bluetooth είναι ότι οι πιο πρόσφατες εκδόσεις Bluetooth υποστηρίζουν υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, έχουν καλύτερη εμβέλεια σύνδεσης και σταθερότητα σύνδεσης, είναι ενεργειακά πιο αποδοτικές και προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια από τις παλαιότερες εκδόσεις Bluetooth. Η συμβατότητα μεταξύ τους είναι δυνατή όμως ο γενικός κανόνας συμβατότητας λέει πως όσο πιο κοντά είναι οι εκδόσεις τους, τόσο πιο ορθή είναι η συμβατότητά τους.

Για να επιλέξεις, λοιπόν, το κατάλληλο bluetooth handsfree για σένα, πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ακουστικών bluetooth, ο καθένας με διαφορετικά υπέρ και κατά. Αν απλά αναζητήσεις τον όρο bluetooth handsfree, μπορεί να κατακλυστείς από το πλήθος επιλογών που υπάρχουν, χωρίς να ξέρεις απαραίτητα τι ακουστικά να διαλέξεις. Ας δούμε αναλυτικά τους διαφορετικούς τύπους ακουστικών bluetooth.

Earbuds

Σε αντίθεση με τα in-ear handsfree, τα οποία τοποθετούνται μέσα στο αυτί, τα earbuds απλά τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος του. Κύριο παράδειγμα τέτοιων ακουστικών είναι τα airpods της Apple. Κάποιοι μπορεί να βρίσκουν αυτό το τύπο εφαρμογής πιο βολικό, μαζί με το γεγονός πως δε μπλοκάρουν τους εξωτερικούς ήχους. Όσο καλό και να είναι το design των in-ear για αποκλεισμό των ήχων του περιβάλλοντος, υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό μπορεί να μην είναι επιθυμητό. Μία ομοιότητα όμως των δύο τύπων, είναι η ικανοποιητική έως καλή ποιότητα ήχου που προσφέρουν, καθώς και η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς τους και φόρτισής τους, στα μοντέλα που συμπεριλαμβάνουν θήκη φόρτισης.

Neckband

Και εδώ υπάρχουν ομοιότητες στο σχεδιασμό με τα in-ear handsfree και τα earbuds. Μπορείς να σκεφτείς τα neckband σαν ένα ζευγάρι που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δύο παραπάνω, τα οποία όμως συνδέονται με ένα καλώδιο μεταξύ τους. Αυτό το καλώδιο συνήθως περνά πίσω από το λαιμό (εξού και το όνομα, neck-band) και έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα να αφαιρέσεις τα ακουστικά σου εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να τα τοποθετήσεις κάπου. Είναι ένας τύπος bluetooth handsfree που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε άτομα που αθλούνται, λόγω της βολικότητας που προσφέρει αυτή η δυνατότητα.

In-ear headphones

Μικρά σε μέγεθος και με τη δυνατότητα μικρής απομόνωσης του ήχου, τα in-ear handsfree τοποθετούνται μέσα στο αυτί, κλείνοντας (μερικώς) τη δίοδο, με αποτέλεσμα να μη μπαίνει εύκολα ήχος από το περιβάλλον στο αυτί σου. Σε γενικές γραμμές, τα in-ear handsfree προσφέρουν καλή ποιότητα ήχου, εύκολη εφαρμογή χωρίς να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν, αλλά και μία αίσθηση noise-cancellation, λόγω του design. Η φόρτισή τους γίνεται μέσω με διάφορους τρόπους, ανάλογα το μοντέλο.

Earhooks

Τα earhooks διατηρούν ομοιότητες με τα in-ear handsfree και τα earbuds. Εντοπίζονται αρκετά στοιχεία από το σχεδιασμό και των δύο παραπάνω, αλλά διαθέτουν σχεδιασμό ο οποίος αγκαλιάζει σφιχτά το αυτί. Σαν αποτέλεσμα, αυτός ο τύπος ακουστικών είναι αρκετά πιο δύσκολος να πέσει από το αυτί, κάνοντάς τον πιο κατάλληλο για βαριά sports. Σε αυτό το τύπο ακουστικών μπορείς να βρεις και μονό ακουστικό, αν η χρήση του θα είναι κυρίως για απάντηση κλήσεων και δε θέλεις να απασχολείς και τα δύο αυτιά σου κάθε φορά.

Να τονίσουμε πως σε όλους τους τύπους που αναφέραμε είναι καλό να γίνονται διαλείμματα στην χρήση τους και να χρησιμοποιούνται μόνο όταν απαιτείται η χρήση τους (ακρόαση μουσικής, κλήσεις κλπ.).

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο bluetooth handsfree για μένα;

Ο καθένας αναζητά κάτι διαφορετικό από το bluetooth handsfree και το ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου το ξέρεις μόνο εσύ. Μπορείς πρώτα να σκεφτείς ποια θα είναι η κύρια χρήση του handsfree. Εάν το χρειάζεσαι απλά για να απαντάς κλήσεις, τότε ίσως να εξετάσεις ένα μονό earhook. Από την άλλη, αν θα θέλεις να ακούσεις μουσική κατά τη διάρκεια μιας απλής βόλτας ή κάποιου ταξιδιού, τότε ένα ζευγάρι in-ear handsfree ή earbuds είναι εκείνο που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες σου. Σε περίπτωση που θέλεις ακουστικά για τρέξιμο ή sports, τότε ένα neckband σίγουρα είναι πιο κοντά σε αυτό που θα πρέπει να ψάξεις. Να έχεις υπόψιν σου πως πολλά ακουστικά διαθέτουν ειδική θήκη η οποία φορτίζει τα ακουστικά και μπορεί η ίδια να φορτιστεί ταυτόχρονα με εκείνα, με αποτέλεσμα να δρα σαν ένα είδος powerbank, διπλασιάζοντας τη διάρκεια της μπαταρίας των ακουστικών.

Για να βρεις, λοιπόν, τα κατάλληλα ακουστικά bluetooth για εσένα, σημείωσε ακριβώς τις ανάγκες που αυτά θα κληθούν να καλύψουν. Στη συνέχεια, μη φοβηθείς να βρεις ευκαιρία να δοκιμάσεις διαφορετικούς τύπους, από φίλους ή συναδέλφους. Στη τελική, το ερώτημα ποια bluetooth handsfree είναι βολικά έχει διαφορετική απάντηση για το καθένα, οπότε το ποιο σημαντικό είναι να ταιριάζουν στα δικά σου αυτιά και να καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες.

Πηγή : bestprice.gr

Βρες το κατάλληλο ζευγάρι bluetooth handsfree στο WH-EVK.gr και ελευθέρωσε την επικοινωνία σου.